Wera Bystřice otevřela 31.května brány pro své spolupracovníky, jejich rodiny, přátele a známé. Den byl korunován tradičním opékáním prasete.

První návštěvníci, kteří přišli už v 9 hodin, byli přivítáni dechovou hudbou Bystřické kapely. Hned jak se otevřely brány podniku, začala se vytvářet fronta.
Děti, manželé a manželky, spoluobčané každého věku z Bystřice a blízkého okolí projevili zájem o prohlídku výrobní části a technické kanceláře našeho závodu. Do firmy zavítal i starosta města Karel Pačíska.
Obzvláště automatizace výroby měla pro návštěvníky velké kouzlo. Mistři a technologové ochotně odpovídali na otázky technické i organizační. Seřizovači měli příležitost ukázat své odborné dovednosti na místě.

Poslední možnost, kdy lidé mohli navštívít naši firmu, byla před 3 lety u příležitosti jejího 10. jubilea založení. Od té doby prošla firma velkým vývojem, vysoké nároky na organizaci, pořádek a čistotu zůstavají stále stejné.

Největší zájem návštěvníků byl o Zyklop. Jde o ráčnu, která je nejnovějším výrobkem Wery. Její části v různých fázích výroby bylo vidět na mnoha místech provozu. Některé montážní prvky byly také předváděny. Při soutěži rychlého šroubování s Zyklopem mohli návštěvníci vyzkoušet svoji manuální zručnost a přitom vyhrát šroubovák. Slova uznání a chvály byla slyšet ze všech stran.

Na těžký stav vyčerpání návštěvníků byl Wera tým dobře připraven. Vyčerpaní návštěvníci se mohli před budouvou firmy osvěžit točenou kofolou, limonádou nebo minerálkou a poslechnout si ještě jednou pěknou muziku.

Pro zaměstnance firmy se večer konalo ještě tradiční opékání prasete. V horkém počasí neodolalo studenému pivu, lahodnému vínu, dobře ugrilovanému masu a zelnému salátu více než 350 zaměstnanců.