Po několika měsících omezení a stavebních úprav se mohou zaměstnanci Wera Werk v Bystřici konečně radovat z nové kantýny a jídelny. Její provoz sice byl zahájen již na začátku roku 2017, ale základní cíl – navýšení počtu míst k sezení – byl dokončen až s druhou etapou koncem měsíce března 2017.Foto: Kantýna větší a v zelené

Samotná nová jídelna vznikala ve dvou fázích – nejdříve dodavatel postavil (na místě kanceláře výpočetní techniky, serverovny a malé zasedací místnosti) novou výdejnu v souladu s projektem. Tato část výstavby byla dokončena 4. ledna 2017. To se mohli všichni kolegové radovat ze širší nabídky jídel – z původního jednoho teplého nyní firma Eurest (prostřednictvím dodavatele jídel Scolarest) nabízí nyní již jídla tři. Celkem je tedy možné si den předem objednat a vybrat až z pěti jídel, včetně studených obědů nebo baget. Kromě toho mají všichni strávníci možnost si svoje jídlo obohatit o jeden ze tří salátů v aktuální nabídce. Celé prostředí v létě výrazně zpříjemní nově vybudovaná vzduchotechnika.

Už tato změna se odrazila také na zvýšení počtu objednávek a spokojených reakcích. Teprve v druhé fázi byla zbourána stará kantýna a na jejím místě vyrostla druhá část jídelny a s ní také nová sociální zařízení. Na konci března 2017 tedy dostala celá jídelna podobu, která se velmi blíží počáteční vizi a může se zde pohodlně usadit až 80 kolegů oproti původním padesáti.

Prostor je rozdělený na dvě části pomocí pojezdné skleněné stěny, která kantýnu a výdej jídel zpřístupňuje pouze v předem určených časech. Kolegové na odpolední a noční směně ale mají stále k dispozici odpočinkový koutek s kuchyňkou, kde najdou vše potřebné k ohřátí svých jídel. Kantýna nově bude mimo výdejní doby sloužit také jako prezentační místnost díky zabudovanému projektoru a zvukotechnice, například při různých školeních inventur nebo zvedacích plošin.